Met de  release van de Matrice 100, de Guidance in combination with SDK, breidt DJI zich verder uit op de 'drone-markt'. Hierdoor zal DJI zich niet alleen bezig houden met de ontwikkeling  van  de hardware, maar ook die van de software. Een krachtige combinatie waarmee ze hun strategie verder ontwikkelen. 

DJI heeft dan wel een stevige positie en volgens sommige een absolute marktleider, toch was het maar de vraag geweest hoe ze anders de concurrenten voor konden blijven. Met alleen het bouwen van relatief goede drones tegen gunstige prijzen zonder te innoveren zou ook DJI terrein moeten prijsgeven tegen andere prijsvechters. 

De timing van de releases lijkt dan ook goed te zijn en helemaal met het feit dat DJI onlangs een capitaalinjectie van ongeveer 75 miljoen dollar heeft gekregen van Accel Partners. Hiermee kan DJI zich ook richten op toepassingen voor de industriele markt. En daar heeft DJI dus ook weer software applicaties voor nodig, TATA! !!!!

De vraag is of app-ontwikkelaars zich hiertoe kunnen verleiden...

 

Matirice 100

Matirice 100

Comment